'I MOVE THEREFORE I AM'

Haruki Murakami

‘In de beweging en door de spanning van het spel worden persoonlijke kenmerken zichtbaar: eigenschappen die iets zeggen over wie je bent en hoe je omgaat met situaties in je dagelijks leven en werk. Het is mijn passie daarop af te stemmen en vanuit reflectie een waardevol instrument te creëren voor ontwikkeling en groei.’

RAY STARING

Over Ray


Vanuit kwetsbaarheid naar kracht

Ray begint als puber met kickboksen na het verlies van zijn zus. Uit verdriet en woede pusht hij zichzelf voorbij uitersten en wordt onder meer wereldkampioen kickboksen (2004). Naast zijn sportcarrière deelt hij zijn kennis en inzicht als commentator vechtsporten bij Eurosport. Ook ontdekt hij als betrokken kickboksleraar zijn passie voor het begeleiden van mensen die zijn vastgelopen in hun werk of privéleven. 

Vechtsport en psychotherapie

Hij besluit zijn hart te volgen en stopt in 2007 met zijn baan als facilitair manager. De Rots & Water opleiding in dat jaar is een eerste inspiratiebron en vormt het startpunt voor diverse cursussen waar principes en metaforen in (vechtsport-) beweging worden toegepast. In opdracht van het ministerie van VWS voert hij sportzorgtrajecten uit met multi-probleemjongeren. Als fysiek/mentaal trainer helpt hij jongeren in het speciaal onderwijs in het omgaan met agressie en het vergroten van hun weerbaarheid. Vele opdrachten bij instellingen en bedrijven volgen. Om zich verder te verdiepen in het begeleiden vanuit een therapeutisch kader rondt Ray onder meer de opleiding integratieve psychotherapie en therapeutische specialisaties, zoals EMDR en hypnotherapie, af.

Ray Staring

Liefdevol, direct en bevlogen

Overbrengen van kennis en ervaring

Als opleider voor het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij doceert Ray andere trainers in het benutten van vechtsport voor sportoverstijgende doelen. Dit doet hij later als docent aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Zijn leergierigheid in het overbrengen van kennis en ervaring resulteert in een universitaire onderwijsbevoegdheid (2018). RTL4 ziet zijn talent om anderen te bereiken en werft hem in 2016 als coach voor het tv-programma ‘Het is hier (g)een hotel‘. 


Ontwikkeling voor ieder die de kracht van vechtsport wil benutten: Glory for All

In 2019 start Ray – naast zijn praktijk voor jongerentherapie - met Glory for All. Hierin is de unieke combinatie van zijn vaardigheden als oud-topsporter, therapeut en opleider samengebracht. Als bedrijfstrainer en opleider zorgt hij dat deelnemers zich geraakt voelen en letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Hij stemt af op wat aandacht vraagt, stuurt op het ontwikkelproces en begeleidt richting professionele en persoonlijke doelen. Dit alles vanuit een kader waarin plezier en (emotionele) veiligheid voorop staan.

Contact

Ja, neem contact met mij op over ontwikkeling door vechtsport!

Glory for All Logo

Lijsterbeslaan 26

6921 ED Duiven

T: 06 - 53 89 76 11

E: info@gloryforall.nl

Scroll naar boven